25 grudnia 2018

Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Junior Culinary Cap” – edycja II

Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „Junior Culinary Cap”   Motto konkursu:   „Ogień, patelnia, talerz – powrót do korzeni” Regulamin    Założenia ogólne Organizatorem II Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego […]
6 czerwca 2018

Wizyta w Wiedniu – szkolnictwo dualistyczne

W związku z projektem unijnym który będziemy realizować razem z Urzędem Marszałkowskim w Kielcach, Świętokrzyskim Związkiem Pracodawców Prywatnych Lewiatan oraz Świętokrzyskim Centrum Innowacji i Technologi nasz […]
30 kwietnia 2018

Konkurs kulinarny „Świętokrzyski Mistrz Kuchni” – Profesjonaliści

Świętokrzyski Mistrz Kuchni – profesjonaliści   Już po raz ósmy odbył się konkurs Świętokrzyski Mistrz Kuchni, czyli mistrzostwa województwa kucharzy. W Tokarni wśród zawodowców wygrał Mariusz […]
29 kwietnia 2018

Konkurs kulinarny „Świętokrzyski Mistrz Kuchni” – Juniorzy

Świętokrzyski Mistrz Kuchni –  Kategoria Junior i Amatorzy. To już siódma edycja tego konkursu a nasza Fundacja ma przyjemność być już po raz trzeci partnerem merytorycznym […]
13 kwietnia 2018

Szkolenie dla uczniów „Wiosenne smaki”

Dziś nasza ekipa na zaproszenie Pani Małgorzaty Zdanowskiej-Gacek była w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych im. Mikołaja Kopernika w Busku Zdroju Pobawiliśmy się trochę produktami w klimacie wiosennym. […]
11 kwietnia 2018

Konkurs kulinarny „Bitwa na Smaki”

W Zespole Szkół ZDZ w Kielcach odbył się konkurs kulinarny „Bitwa na smaki” Konkurs był zorganizowany dla wszystkich uczniów klas o profilu gastronomicznym tejże szkoły. Mieliśmy […]
10 kwietnia 2018

Szkolenie w Akademii Kulinarnej „Farutex”

10 kwietnia odbyło się szkolenie w Akademii Kulinarnej „Farutex” dla finałowej trójki naszego konkursu „Junior Culinary Cap” który się odbył 1 lutego 2018 r. w Kielcach. […]
1 lutego 2018

Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Junior Culinary Cap” 2018

1 luty 2018 rok w tym dniu, odbył się autorski konkurs Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy dla młodzieży ze szkół gastronomicznych. Konkurs ma rangę ogólnopolską. […]
1 stycznia 2018

Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Junior Culinary Cap” 2018 – REGULAMIN

Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „Junior Culinary Cap”     Motto konkursu:    „Ogień, patelnia, talerz – powrót do korzeni”   Regulamin     Założenia ogólne   Organizatorem […]
4 października 2017

W kuchni od kuchni czyli lekcja z szefami kuchni

W dniu 4 października 2017 na zaproszenie Dyrekcji Szkoły Podstawowej nr. 12 w Kielcach, Rady Rodziców oraz mocnej ekipy zorganizowanych Pań na czele z Anią Wiech […]
27 sierpnia 2017

W Kielcach padł rekord Polski! Kucharze ugotowali ponad 1100 litrów Parzybrody!

W sobotę 27 sierpnia 2017 roku… Kielecki Rynek zamienił się w arenę niecodziennych kulinarnych zmagań. Grupa kucharzy z Kielc i Krakowa ustanowiła rekord Polski w parzeniu… […]
22 sierpnia 2017

Akcja „Kucharze na szczycie”

Blisko pięć godzin trwała wspinaczka 60 kucharzy na Rysy. Potem było gotowanie na szczycie. Turyści byli częstowani świeżymi stekami. Cel akcji – pomoc kalekiemu koledze kucharzowi. […]