14 lipca 2019

Konkurs kulinarny „Bitwa Regionów „

Dziś nasi szefowie Krzysztof Zamczyk i Łukasz Wasik jako jury, mieli przyjemność spróbować pełnej smaku i aromatów regionalnej kuchni świętokrzyskiej. Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa odział Kielce zorganizował konkurs kulinarny „Bitwa Regionów” […]
12 lipca 2019

Konkurs kulinarny – Archimagirus

W zamku Gniew odbył się konkurs Kulinarny Archimagirus – tradycja i nowoczesność pierwsza edycja ale sama oprawa, organizacja i rozmach na najwyższym poziomie . Osiem trzy osobowych […]
5 maja 2019

Kolacja degustacyjna „Wiosna”

5 kwietnia 2019 roku w Kielcach w Restauracji „Złoty Klon” mieliśmy przyjemność uczestniczyć w przełomowym wydarzeniu kulinarnym w naszym regionie. Odbyła się pierwsza kolacja degustacyjna podczas […]
18 kwietnia 2019

Konkurs kulinarny „Wariacje Drożdżowe „

W niedzielę palmową w Chmielniku przeprowadzony został konkurs na smakołyk z ciasta drożdżowego pn. „Wariacje Drożdżowe”. W konkursie udział wzięło łącznie 9 podmiotów z terenu gminy […]
4 kwietnia 2019

Dni otwarte w Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi

Bardzo ciekawy i inspirujący dzień ! Na zaproszenie naszego przyjaciela Zbyszka Kopyckiego mieliśmy przyjemność uczestniczyć w dniach otwartych Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi – Gastronomik Łódź Tematyka – […]
5 marca 2019

Konkurs kulinarny „Bitwa na Smaki” Zespół Szkół ZDZ w Kielcach

W dniu dzisiejszym mieliśmy przyjemność brać udział we współorganizacji konkursu kulinarnego „BITWA NA SMAKI” w Zespół Szkół ZDZ w Kielcach Tematem przewodnim była polędwiczka wieprzowa i […]
6 lutego 2019

Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Junior Culinary Cap” edycja II – FINAŁ

6 lutego 2019 roku odbyła się druga edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Junior Culinary Cap” organizowana przez Fundację Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy. Konkurs adresowany jest do […]
25 grudnia 2018

Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Junior Culinary Cap” – edycja II

Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „Junior Culinary Cap”   Motto konkursu:   „Ogień, patelnia, talerz – powrót do korzeni” Regulamin    Założenia ogólne Organizatorem II Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego […]
29 listopada 2018

Panel szkoleniowy dla uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr. 1 im. Mikołaja Kopernika w Busku Zdrój.

To już przedostatni przystanek na naszej trasie szkoleniowej zorganizowanej we współpracy z Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa oddział w Kielcach. Panowie w składzie Marek Skotnicki i Dominik Stradowski działali […]
23 listopada 2018

Panel szkoleniowy dla uczniów Zespółu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Sichowie Dużym

Razem z Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa odział w Kielcach organizujemy cykl warsztatów tematycznych. Kolejna szkoła którą mieliśmy przyjemność współpracować to: Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Sichowie […]
20 listopada 2018

Panel szkoleniowy dla uczniów Zespołu Szkół ZDZ w Kielcach.

Dziś kolejny przystanek na naszej trasie szkoleniowej zorganizowanej we współpracy z Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa oddział w Kielcach. W naszej zabawie produktem brali udział uczniowie Zespołu Szkół […]
18 listopada 2018

VIII Konkurs Kulinarny „Smaki Gęsiny” w Chmielniku.

Nasi delegaci Marek Skotnicki i Maciej Musiał na zaproszenie Pana burmistrza Pawła Wójcika i Pani Alicja Adach-Białowąs mieli przyjemność zasiadać w Jury VIII Konkursu kulinarnego „Smaki […]
17 listopada 2018

Panel szkoleniowy dla uczniów Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im.Danuty Siedzikówny”Inki” w Kielcach.

Razem z Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa odział w Kielcach organizujemy cykl warsztatów tematycznych. Kolejna szkoła którą mieliśmy przyjemność odwiedzić to Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im.Danuty Siedzikówny”Inki” w Kielcach . […]
13 listopada 2018

Panel szkoleniowy dla uczniów Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Bolesława Chrobrego w Chrobrzu.

Dziś nasi szefowie Maciej Musiał i Łukasz Jończyk wraz ze swoim tajemniczym pomocnikiem…  na zlecenie Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa odział w Kielcach odwiedzili Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. […]
9 listopada 2018

Panel szkoleniowy dla uczniów Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Sandomierzu.

We współpracy z Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolnictwa odział w Kielcach przeprowadzamy serię szkoleń, a raczej pokazania młodzieży jak można się bawić produktem . Temat na szkoleniach […]
6 listopada 2018

Panel szkoleniowy dla uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr. 3 we Włoszczowie .

Na zlecenie Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa oddział w Kielcach w Listopadzie przeprowadzimy serie szkoleń dla młodzieży ze szkół gastronomicznych znajdujących się na terenie województwa świętokrzyskiego . […]
6 czerwca 2018

Wizyta w Wiedniu – szkolnictwo dualistyczne

W związku z projektem unijnym który będziemy realizować razem z Urzędem Marszałkowskim w Kielcach, Świętokrzyskim Związkiem Pracodawców Prywatnych Lewiatan oraz Świętokrzyskim Centrum Innowacji i Technologi nasz […]
30 kwietnia 2018

Konkurs kulinarny „Świętokrzyski Mistrz Kuchni” – Profesjonaliści

Świętokrzyski Mistrz Kuchni – profesjonaliści   Już po raz ósmy odbył się konkurs Świętokrzyski Mistrz Kuchni, czyli mistrzostwa województwa kucharzy. W Tokarni wśród zawodowców wygrał Mariusz […]
29 kwietnia 2018

Konkurs kulinarny „Świętokrzyski Mistrz Kuchni” – Juniorzy

Świętokrzyski Mistrz Kuchni –  Kategoria Junior i Amatorzy. To już siódma edycja tego konkursu a nasza Fundacja ma przyjemność być już po raz trzeci partnerem merytorycznym […]
13 kwietnia 2018

Szkolenie dla uczniów „Wiosenne smaki”

Dziś nasza ekipa na zaproszenie Pani Małgorzaty Zdanowskiej-Gacek była w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych im. Mikołaja Kopernika w Busku Zdroju Pobawiliśmy się trochę produktami w klimacie wiosennym. […]
11 kwietnia 2018

Konkurs kulinarny „Bitwa na Smaki”

W Zespole Szkół ZDZ w Kielcach odbył się konkurs kulinarny „Bitwa na smaki” Konkurs był zorganizowany dla wszystkich uczniów klas o profilu gastronomicznym tejże szkoły. Mieliśmy […]
10 kwietnia 2018

Szkolenie w Akademii Kulinarnej „Farutex”

10 kwietnia odbyło się szkolenie w Akademii Kulinarnej „Farutex” dla finałowej trójki naszego konkursu „Junior Culinary Cap” który się odbył 1 lutego 2018 r. w Kielcach. […]
1 lutego 2018

Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Junior Culinary Cap” 2018

1 luty 2018 rok w tym dniu, odbył się autorski konkurs Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy dla młodzieży ze szkół gastronomicznych. Konkurs ma rangę ogólnopolską. […]
1 stycznia 2018

Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Junior Culinary Cap” 2018 – REGULAMIN

Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „Junior Culinary Cap”     Motto konkursu:    „Ogień, patelnia, talerz – powrót do korzeni”   Regulamin     Założenia ogólne   Organizatorem […]
4 października 2017

W kuchni od kuchni czyli lekcja z szefami kuchni

W dniu 4 października 2017 na zaproszenie Dyrekcji Szkoły Podstawowej nr. 12 w Kielcach, Rady Rodziców oraz mocnej ekipy zorganizowanych Pań na czele z Anią Wiech […]
27 sierpnia 2017

W Kielcach padł rekord Polski! Kucharze ugotowali ponad 1100 litrów Parzybrody!

W sobotę 27 sierpnia 2017 roku… Kielecki Rynek zamienił się w arenę niecodziennych kulinarnych zmagań. Grupa kucharzy z Kielc i Krakowa ustanowiła rekord Polski w parzeniu… […]
22 sierpnia 2017

Akcja „Kucharze na szczycie”

Blisko pięć godzin trwała wspinaczka 60 kucharzy na Rysy. Potem było gotowanie na szczycie. Turyści byli częstowani świeżymi stekami. Cel akcji – pomoc kalekiemu koledze kucharzowi. […]