5 kwietnia 2019 roku w Kielcach w Restauracji „Złoty Klon” mieliśmy przyjemność uczestniczyć w przełomowym wydarzeniu kulinarnym w naszym regionie. Odbyła się pierwsza kolacja degustacyjna podczas której wspólnie ramię w ramię, nóż w nóż działali szefowie kuchni i kucharze z Kielc oraz zaproszeni szefowie i kucharze z Polski.
Pomysłodawcą i inicjatorem całego wydarzenia był Tomasz Soczumski. Pod jego wodzą szefowie kuchni i kucharze przygotowali 7 setowe menu z trzema intermizzo, którego myślą przewodnią była „WIOSNA” Było świeżo, delikatnie i bardzo smacznie.
Nazwa menu „wiosna” i sposób pracy oraz cała atmosfera w kuchni daje nadzieję na zmiany w naszym mieście. Dzięki tej kolacji udało nam się udowodnić, że dobra kuchnia łączy ludzi a nie dzieli.
Dziękujemy też Robertowi Pasiek oraz reszcie obsługi za serwis i opiekę nad gośćmi.
Daliśmy radę.
Tomasz Soczumski oraz jego załoga w składzie Łukasz Wasik, Grzegorz Miśta, Damian Domagała, Kamil Piwowarczyk, Robert Golis, Krzysztof Zamczyk, Maciej Musiał, Mateusz Cheda i Marcin Słopiecki dziękują naszym gościom za tak liczne odwiedziny i ciepłe słowa po samej kolacji.
Więcej zdjęć znajdziesz na naszym profilu FB ? Wystarczy, że klikniesz TU…..
Pozdrawiamy z dobrym smakiem !!