Każdy z nas gotuje inaczej i w innym stylu, łączy nas jedno, pasja gotowania, szacunek do kuchni polskiej oraz naszych rodzinnych smaków. Inspiracja smakami, zapachami i teksturami jest naszą podstawą kulinarną i punktem wyjścia do stworzenia Fundacji. Fundacja jest elitarną grupą świętokrzyskich Szefów Kuchni i kucharzy, która nie nastawia się na wielkość struktury ale przede wszystkim na efektywność działania, innowacyjność w realizacji projektów, oraz maksymalną skuteczność w swoich działaniach.
Władze Fundacji
Rafał Korus
Prezes Fundacji
Hubert Sanecki
Skarbnik Fundacji
Organ nadzoru
Krzysztof Zamczyk
Przewodniczący Rady Fundacji
Mateusz Galiszewski
Członek Rady Fundacji
Członkowie Fundacji
Maciej Musiał
Marek Skotnicki
Grzegorz Bracha
By zostać członkiem Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy, należy wykazać się przynajmniej pięcioletnim doświadczeniem w zawodzie kucharza oraz ambitnym, kreatywnym i wszechstronnym podejściem do zawodu kucharza. Kandydat musi posiadać pełną zdolność do czynności prawnych oraz nie może być pozbawiony praw publicznych. Wymagana jest również pisemne uzasadnienie kandydatury, zgłoszona aplikanta na członka fundacji, oraz wypełnienie deklaracji członkowskiej z akceptacją wszystkich jej paragrafów. Chcemy się rozwijać i integrować, dlatego zapraszamy wszystkich Szefów Kuchni i kucharzy z województwa świętokrzyskiego do współpracy i działania na rzecz naszego środowiska.
Członkostwo w Stowarzyszeniu to przede wszystkim kwestia prestiżu i satysfakcji.