Każdy z nas gotuje inaczej i w innym stylu, łączy nas jedno, pasja gotowania, szacunek do kuchni polskiej oraz naszych rodzinnych smaków. Inspiracja smakami, zapachami i teksturami jest naszą podstawą kulinarną i punktem wyjścia do stworzenia Fundacji. Fundacja jest elitarną grupą świętokrzyskich Szefów Kuchni i kucharzy, która nie nastawia się na wielkość struktury ale przede wszystkim na efektywność działania, innowacyjność w realizacji projektów, oraz maksymalną skuteczność w swoich działaniach.

Władze Fundacji

Rafał Korus


Prezes Fundacji

Hubert Sanecki


Skarbnik Fundacji

Organ nadzoru

Krzysztof Zamczyk


Przewodniczący Rady Fundacji

Mateusz Galiszewski


Członek Rady Fundacji

Członkowie Fundacji

Maciej Musiał


Marek Skotnicki


21267749_890844644403022_1344275750_o

Grzegorz Bracha


 

By zostać członkiem Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy, należy wykazać się przynajmniej pięcioletnim doświadczeniem w zawodzie kucharza oraz ambitnym, kreatywnym i wszechstronnym podejściem do zawodu kucharza. Kandydat musi posiadać pełną zdolność do czynności prawnych oraz nie może być pozbawiony praw publicznych. Wymagana jest również pisemne uzasadnienie kandydatury, zgłoszona aplikanta na członka fundacji, oraz wypełnienie deklaracji członkowskiej z akceptacją wszystkich jej paragrafów. Chcemy się rozwijać i integrować, dlatego zapraszamy wszystkich Szefów Kuchni i kucharzy z województwa świętokrzyskiego do współpracy i działania na rzecz naszego środowiska.

Członkostwo w Stowarzyszeniu to przede wszystkim kwestia prestiżu i satysfakcji.

Członkowie Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy otrzymują certyfikat, naszywkę z logo Fundacji, możliwość udziału w szkoleniach, pokazach, konkursach, festynach, wycieczkach, informacje z ofertami Firm z ciekawymi produktami – rekomendowanymi przez Fundację.